Δεκ 14 2022

For English

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 // 18:00μμ  – Ανοιχτή Συζήτηση

Ανοιχτή συζήτηση για τον Τζέιμς Μέριλ και το Tyvek Project με τον βιογράφο του Τζέιμς Μέριλ, στον εκθεσιακό χώρο της Atopos cvc. Στη συνομιλία, ο Langdon Hammer θα μας μιλήσει για τη ζωή του Μέριλ στην Ελλάδα και για το πως αναδύεται η επισφάλεια και η περιβαλλοντική κρίση στο υστερότερο έργο του. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

Ο Langdon Hammer  κατέχει την έδρα Αγγλικής Φιλολογίας, Niel Gray Jr. στο Πανεπιστήμιο Yale. Είναι ο συγγραφέας της κριτικής βιογραφίας James Merrill: Life and Art η οποία απέσπασε το λογοτεχνικό βραβείο για γκέι βιογραφία, Lambda. Έχει συνεπιμεληθεί τον τόμο με γράμματα του ποιητή, A Whole World: Letters from James Merrill. Το έργο του για τον Merrill είναι αναρτημένο στον ιστότοπο jamesmerrillweb.com. Οι διαλέξεις του για τη μοντέρνα ποίηση είναι διαθέσιμες στο YouTube και στην πλατφόρμα Yale Open Courses.

Τη συνομιλία θα συντονίσει η  Σταματίνα Δημακοπούλου (Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Η έρευνα και το δημοσιευμένο έργο της αφορά σε πρωτοποριακές μορφές έκφρασης. Είναι ιδρυτικό μέλος και συντάκτρια του περιοδικού Synthesis: an anglophone journal of comparative literary studies. Υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Πολιτών CIVIS, συμμετείχε στην ίδρυση του προγράμματος Τransitive Modernities, και είναι μέλος στο πρόγραμμα Postracial Transmodernities και στο CARE: Care, Agency, Repair, Engagement in Alternative Modern(c)ities.