Οκτ 23 & 24 2021

Συνεργασία με την πρωτοβουλία ΝΑ AΠΟ-ΑΠΟΙΚΙΟΠOIΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ Hellas

Στο πλαίσιο του #OccupyAtopos2021#ΑλέξηςΦιδετζής #RevoltingBodies // ΕΚΘΕΣΗ Ι, ο ATOPOS φιλοξενεί την πρωτοβουλία dëcoloиıze hellάş και το πρότζεκτ Μνημειøκλασία: Εργαστήριο Αντι-αποικιακής Φαντασίας.

Πρόκειται για μια διήμερη κλειστή δράση που θα πραγματοποιηθεί στις 23 & 24 Οκτωβρίου.

Με αφορμή τη συνεργασία του ATOPOS με τους dëcoloиıze hellάş, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 12:30μμ, μέσω ζωντανής αναμετάδοσης στο Instagram του ATOPOS, ο εικαστικός, ερευνητής και επιμελητής του #RevoltingBodies, Αλέξης Φιδετζής θα παρουσιάσει κάποια από τα έργα του και θα μιλήσει για τη σύνδεση των δύο πρότζεκτ.

Επισκεφτείτε το παρακάτω link για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρότζεκτ της πρωτοβουλίας dëcoloиıze hellάş, Μνημειøκλασία: Εργαστήριο Αντι-αποικιακής Φαντασίας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:

Συμμετέχουν στη δράση μέλη της ομάδας εργασίας για Μνήμη-Μνημεία του dëcoloиıze hellάş και του Φόρουμ Συριακής και Ελληνικής Νεολαίας & της κολεκτίβας akoo-o.

dëcoloиıze hellάş: Πηνελόπη Παπαηλία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διευθύντρια του Εργαστηρίου Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και του Pelion Summer Lab for Cultural Theory and Experimental Humanities, Θωμάς Γουέστερν, Λέκτορας Κοινωνικής και Πολιτισμικής Γεωγραφίας στο UCL και μέλος του Φόρουμ Συριακής και Ελληνικής Νεολαίας, Σύνθια Μαλακάση ανθρωπολόγος και διδάσκουσα στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Αλέξης Φιδετζής, Εικαστικός και Ιστορικός και Υποψήφιος διδάκτωρ της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Φόρουμ Συριακής και Ελληνικής Νεολαίας: είναι ένα διεθνές κίνημα ακτιβισμού, με έδρα την Αθήνα. Συνεργάζονται ως ενεργοί πολίτες από το 2018, αντλώντας από τα διαφορετικά τους υπόβαθρα και χτίζουν μια πλατφόρμα για ιθαγένεια. Περισσότερα..

Κολεκτίβα akoo-o: Ντάνα Παπαχρήστου, μουσικη φιλισοφία και Γιώργος Σαμαντάς. Οι Akoo-o είναι μια ομάδα καλλιτεχνών και ερευνητών που χρησιμοποιούν τον ήχο και την κινητικότητα ως εκφραστικά και ερευνητικά μέσα. Περισσότερα.