Ιούλ 18 - 25 2021

συμμετοχή στο Athens Pride Week 2021

Ιούλιος 18 - Ιούλιος 25 / Φυσική Έκθεση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηνάιων
10:00πμ - 17:00μμ

Η δράση Ομοερωτισμός & Επανάσταση είναι η τρίτη σε σειρά του πρότζεκτ #RevoltingBodiesμε την οποία ο ATOPOS συμμετέχει στη διοργάνωση Athens Pride Week 2021.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ρουμάνος εικαστικός Liviu Bulea δημιουργεί μια σειρά νέων έργων ειδικά για το Athens Pride Week 2021, που αναφέρονται στην αισθητική εικονογραφία των κομμουνιστικών καθεστώτων ανά τον κόσμο. Οι πρωτογενείς πηγές του καλλιτέχνη εμφανίζονται κυρίως στο υλικό της καθεστωτικής σοβιετικής και μαοϊκής προπαγάνδας κατά το 2ο μισό του 20ού αιώνα και παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο μοτίβο ανδρισμού που συνδέει το πρότυπο του επαναστάτη με τιτάνιες μορφές εργατών και πολιτικών. Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση πάνω σε αυτή την εικονογραφία, στην οποία εντοπίζεται ένας υφέρπον ομοερωτισμός. Εμπνευσμένος από αυτή την προβληματική, ο Bulea διαμορφώνει έναν όγκο δουλειάς που αποτελείται από τη δημιουργία πρωτότυπων και αναπαραγωγές υπαρχόντων προπαγανδιστικών πόστερ. Μέσα από την εικαστική του γλώσσα, ο καλλιτέχνης τονίζει την ομοερωτική διάσταση αυτής της αισθητικής μέσα από την επιθυμία για το σώμα ως επαναστατικό πρότυπο αρρενωπότητας.

Βιογραφικό καλλιτέχνη: Ο Liviu Bulea ζει και εργάζεται μεταξύ Turda και Βερολίνου. Στη διάρκεια των σπουδών του πραγματοποίησε καλλιτεχνική έρευνα πάνω στο ασθενικό σώμα, ερευνώντας μνήμες χώρων και αντικειμένων από ογκολογικά τμήματα νοσοκομείων. Του απονεμήθηκαν δύο υποτροφίες Erasmus, στο Freies Museum του Βερολίνου και το Κατοβίτσε της Πολωνίας όπου σπούδασε σχεδιασμό αφισών. Το πεδίο έρευνας του εκτείνεται από χώρους αρχιτεκτονικής μνήμης μέχρι την εμπλοκή του με την queer κοινότητα. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία έργων ομοερωτικής εικονογραφίας σε μία προσπάθεια εμπλοκής του εικαστικού λόγου με μια κοινωνία που αρέσκεται να αποσιωπά και να ξεχνάει. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Τεχνών στο Cluj-Napoca, όπου δουλεύει πάνω στη σχέση τέχνης, αρχιτεκτονικής και αστικού περιβάλλοντος. Έργα του έχουν εκτεθεί στο Urban Nation Museum, Βερολίνο, στην Γκαλερί Chrysalid Ρότερνταμ, το Μουσείο Τέχνης Cluj-Napoca, Ρουμανία κ.α, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών.

 Επιμέλεια: Αλέξης Φιδετζής

Η φυσική έκθεση του Athens Pride Week 2021 θα παρουσιαστεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το διάστημα 18 – 25 ΙΟΥΛΙΟΥ, 10:00πμ – 17:00μμ.

Τα έργα προβάλλονται και μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας www.revoltingbodies.gr / 05 ΙΟΥΝΙΟΥ – 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.

Στα παρακάτω links μπορείτε να δείτε συνετεύξεις του καλλιτέχνη και του επιμελητή σχετικά με την έκθεση,
One Of Us & Antivirus