Δεκ 17 2022

ATOPOS cvc

Σαλαμίνος 72
104 35 Αθήνα
Είσοδος Ελεύθερη / Απαραίτητη η κράτηση θέσης

gifif

For English

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 // 14:00μμ  – Εργαστήριο

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

Στο πλαίσιο της έκθεσης The Tyvek Project, θα γίνει εργαστήριο δημιουργίας αυτοσχέδιων μαρκαδόρων και σφραγίδων με επίκεντρο εναλλακτικές πρακτικές καλλιτεχνικής παραγωγής που θα συντονίσουν οι εικαστικοί Κατερίνα Κορρέ και Άλεξ Τέτσης, μοιράζοντας ταυτόχρονα εμπειρίες από την προσωπική τους πορεία στο DIY. Αφορμή για το εργαστήριο αποτέλεσε η ολόσωμη Τyvek φόρμα, στην οποία η καλλιτεχνική ομάδα του νεοϋορκέζικου περιοδικού New York Spanner αποτύπωσε αυθόρμητα σκίτσα και σύντομους διαλόγους, καθιστώντας την πειραματικό αντι-τεύχος. Η σφραγισμένη Τyvek φόρμα που φέρει σφραγίδες από πολυάριθμους καλλιτέχνες της τότε underground σκηνής, ανάμεσά τους και εικαστικοί, όπως οι όχι τότε γνωστοί Ida Applebroog, Keith Haring, Kim Gordon, παρουσιάζεται στην έκθεση ως μέρος της συλλογής RRRIIPP!! της Atopos cvc.

Οι συντονιστές του εργαστηρίου προσκαλούν το κοινό να δημιουργήσει μαρκαδόρους και σφραγίδες με την αξιοποίηση φθαρμένων και χρησιμοποιημένων υλικών, καθημερινών αντικειμένων και αναλώσιμων προϊόντων.

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί στο χώρο του ATOPOS cvc και απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να ανακαλύψουν εναλλακτικούς τρόπους δημιουργίας μέσω της επαναχρησιμοποίησης υλικών, ανεξάρτητα με το εάν έχουν προηγούμενη εμπειρία στη εικαστική πρακτική.

Συντονισμός και υλοποίηση:
Κατερίνα Κορρέ (Instagram: @katerinart96),
Αλέξης Τέτσης (Facebook: alex.tetsis)