Μάιος 21 2022

Japanese paper clothing in the RRRIPP!! Collection: Durability and disposability, Community and collaboration από την Daphne Mohajer va Pesaran

ATOPOS cvc / διαδυκτιακή ομιλία
μέσω ZOOM

Για την Αγγλική Εκδοχή

Για να παρακολουθήσετε την Ομιλία πατήστε εδώ

 

O ATOPOS cvc συμμετέχει στους εορτασμούς της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM).

Σε αυτό το πλαίσιο ο ATOPOS cvc προσκαλεί την Daphne Mοhajer va Pesaran σε μια ζωντανή διαδικτυακή ομιλία. Με αφετηρία επιλεγμένα Ιαπωνικά, χάρτινα ενδύματα από τη συλλογή του ATOPOS, η va Pesaran θα παρουσιάσει την επιτόπια έρευνά της από τις κοινότητες που κατασκευάζουν χαρτί στην Ιαπωνία. Συγχρόνως, η ομιλήτρια, θα εξερευνήσει κοινοτικές πρακτικές, την ιστορία, τις τεχνικές και το γενικό πλαίσιο της δημιουργίας των Ιαπωνικών χάρτινων ενδυμάτων.

Διαδικτυακή Ομιλία  μέσω Zoom / 21 Μαΐου 12:00 μμ

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά και είναι υποχρεωτική η προεγγραφή στο Zoom. Πατήστε εδώ.

H Δρ. Daphne Mohajer va Pesaran είναι λέκτορας στην Σχολή Μόδας και Υφάσματος  και Υπεύθυνη Συντονίστρια του προπτυχιακού προγράμματος Bachelor of Textiles (Design) στο Πανεπιστήμιο RMIT στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Πριν εγκατασταθεί στην Μελβούρνη, δούλεψε για 10 χρόνια στο Τόκυο, όπου μελέτησε πολλές παραδοσιακές τεχνικές. Της αρέσει να συνεργάζεται και την ενδιαφέρουν τα υλικά και οι σχέσεις που αναδύονται σε κοινότητες ανθρώπων αλλά και στον μετανθρωπισμό. Ερευνά το χειροποίητο Γιαπωνέζικο χαρτί, και δημιουργεί με αυτό ενδύματα/προϊόντα. Στην δουλειά της χρησιμοποιεί επίσης το storytelling και την τεκμηρίωση σε διαφορετικές μορφές όπως το φιλμ, η ζωγραφική, το κείμενο, ο ήχος, κ.ά. ενώ την τρέχουσα περίοδο η ερευνά της για την χρήση χάρτινων ενδυμάτων στην Ιαπωνία και στα Νησιά του Ειρηνικού χρηματοδοτείται (research fellowship) από το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο της Αυστραλίας.
Αυτόν τον καιρό επιμελείται το υπό έκδοση βιβλίο με τίτλο «Radical Fashion Practices: a workbook of modes and methods» (εκδόσεις Valiz). Tα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις μη παραδοσιακές μεθόδους σχεδιασμού, τον μετανθρωπισμό, τη βιοτεχνολογία και το ντιζάιν, την υλική ταυτότητα, τον κοινοτισμό, την παραδοσιακή χειροτεχνία και το οικολογικό ντιζάιν. www.d-mvp.com  / www.dnj-paper.com

Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα του ICOM 2022.